Ferropatent

2022.09.09. 20:00

Három évtizede fejlődik az acélipari vállalkozás

Harmincéves fennállását ünnepli idén a Ferropatent Zrt., ez alkalomból szekszárdi telephelyük rendezvénytermében egy családias hangulatú összejövetelen, a dolgozókkal közösen tekintettek vissza az elmúlt hosszú évekre.

Gazsó Rita

Horváth Kálmán főispán, Szabó Sándor tulajdonos, felsége és gyermekeik, Erika és Attila az ünnepségen (Fotó: K. A.)

– Van mire visszatekintenünk, van mire emlékeznünk, van mit ünnepeltünk – hangzott el az ünnepség megnyitóján. – Az acélipari termékek értékesítésével foglalkozó Ferropatent Zrt-t 1992-ben alapítottuk meg, amikor már bizonyos üzletrésszel rendelkeztünk Magyarországon. Megvetettük a lábunkat Szekszárdon, négy csarnokot építettünk itt, emellett egy raktárral rendelkezünk Szigetszentmiklóson és idei több mint 30 milliárd forintos bevételünk meghaladja a tavalyit – foglalta össze az elmúlt évek eredményeit Szabó Sándor. 

A tulajdonos-vezérigazgató a munkatársakhoz szólva úgy fogalmazott, a piac bebizonyította, hogy szükség van a cégre és a kollégái munkájára is, bár hozzátette, van még javítanivaló a hatékonyságon és néhány további területen, amelyek hozzájárulhatnak ahhoz, hogy még gazdaságosabban üzemeljenek. – Egy biztos, ez a cég harminc év múlva is működni fog – összegezte Szabó Sándor a családi alapokon nyugvó vállalkozás terveit.

– Gratulálok az elmúlt 30 esztendőhöz, ez egy szép kerek szám, hiszen visszagondolva arra, hányan alapítottak céget akkoriban és hány létezik ma még közülük, akkor azt látjuk, ennyi idő alatt nagyon sokan kihullottak – mondta Horváth Kálmán. Tolna megye főispánja szerint Szabó Sándor tulajdonos nélkül ez a vállalat nem jött volna létre és nem fejlődött volna ugyanígy, ahogy vele fejlődött és bár kellenek az olyan jó vezetők mint ő, az itt dolgozók nélkül ezt a sikert nem lehetett volna elérni. – A cég nem lenne sikeres önök nélkül, és Szekszárd sem lenne sikeres nélkülük – hangsúlyozta.

Vanyáné Góber Katalin, a Ferropatent kereskedelmi igazgatója egy vidám felvezetést követően visszatekintett az elmúlt három évtizedre. Mint mondta, a történet 1992-ben kezdődött, amikor Szabó Sándor egy nagyot álmodott és az addig megszerzett tapasztalatait, tudását, kapcsolatait saját vállalkozásában kezdte kamatoztatni tovább, amelyben családja támogatta és támogatja ma is. A Ferropatent az évtizedek alatt folyamatosan fejlődött mind kereskedelmi partnereik számát, mind területét, gépparkját vagy tevékenységét és természetesen létszámát tekintve is. 

A néhány fővel induló kft. mára egy több mint száz főt foglalkoztató európai színvonalú cégcsoporttá fejlődött – emlékeztetett. – Ez egy sikertörténet – hangsúlyozta, majd köszönetet mondott a cég dolgozóinak nevében, hogy e sikertörténet részesei lehetnek. – Köszönjük azt a biztos munkahelyet és megélhetést, amit megteremtettetek és fogtok a jövőben is, megőrizve az itt dolgozók családjainak biztonságát – szólt a tulajdonosokhoz, majd további kiemelkedő üzleti sikert kívánt nekik. 

A cégtulajdonos család tagjai ezt követően elismerést és jutalmat adtak át a jubiláló, tehát több mint öt, tíz, tizenöt és húsz éve a Ferropatent kötelékében dolgozóknak és köszöntötték a nyugdíjasokat is, majd bensőséges ünnepséggel folytatódott a jubileumi est.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában