Pályaorientációs nap

2022.09.28. 18:40

Leendő iskoláikkal ismerkedhettek a diákok

Pályaorientációs napot tartottak a tamási Würtz Ádám Általános Iskolában szeptember 23-án, pénteken.

Gazsó Rita

A tartalmas, különleges nap sok érdekességet nyújtott a gyerekek számára, akik több helyszínen, élvezetes előadások, bemutatók segítségével ismerkedhettek a szakmák titkaival – tájékoztatta lapunkat az intézmény. Az eseményen összesen kilenc középiskola mutatkozott be: a tamási Vályi és a Béri gimnázium, a paksi ESZI, a balatonfűzfői Öveges, a szekszárdi Ady, Bezerédj és az I. Béla, a dombóvári Apáczai, a bonyhádi Petőfi, amelyek rengeteg érdekességgel igyekeztek felkelteni a tanulók érdeklődését. 

A programra középiskolai tanárok mellett régi würtz-ös diákok is érkeztek, akik új iskoláikról meséltek. Az általános iskolások csodálkozva nézték, hogy a bemutatkozók milyen ügyesen visznek egy kézen több tányért, hallgattak tájékoztatót arról, hogy hogyan kell mérni a vérnyomást, illetve milyen önvédelmi fogások léteznek, de arról is, hogy milyen nyomok segítik a rendőri munkát, vagy éppen azt, hogy a laptoppal mennyi mindent lehet irányítani. 

Az osztályok találkozhattak az egészségügy, az erdészet, illetve a rendőrség képviselőivel is, tájékoztatást kaptak a továbbtanulással kapcsolatos teendőkről, de a megszerzett ismeretekből játékosan is számot adhattak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában