Népszámlálás

2022.09.19. 15:56

Minden háztulajdonost figyelmeztet az önkormányzat!

Minden tulajdonos köteles a közterületről jól látható házszámtáblát helyezni ingatlanjára – figyelmeztet a közelgő népszámlálás kapcsán a szekszárdi önkormányzat.

TEOL

Illusztráció: Shutterstock

Mint arra a szekszard.hu oldalon közzétett, dr. Gábor Ferenc jegyző által aláírt felhívásban emlékeztetnek, október 1. és november 28. között Magyarország teljes lakosságát érintő népszámlálásra kerül sor. A népszámlálás során a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a lakosságot felkérő levélben tájékoztatja a válaszadási módozatokról, továbbá e levélben adja meg az internetes önkitöltéshez szükséges információkat, valamint, az egyedi, címhez rendelt azonosítót is. A felkérő leveleket a Magyar Posta kézbesíti. A sikeres kézbesítés érdekében elengedhetetlen, hogy a levelek a megfelelő címekre érkezzenek meg.

Ennek kapcsán az önkormányzat felhívja a figyelmet, hogy a házszámtáblák elhelyezését a közterületek elnevezésének rendjéről és a házszámok megállapításának szabályairól  szóló helyi rendelet szabályozza. A rendelet szerint az ingatlan tulajdonosa a házszámtáblát a házfalra (kerítésre), a közterületről jól látható helyen köteles kihelyezni.

Saroktelek esetén a házszámtáblát azon az oldalon kell elhelyezni, amely közterületre az ingatlant számozták. Társasházak esetén a házszámtáblát lépcsőházanként, a bejárat felőli oldalon kell elhelyezni. A társasházon belül a szinteket és az ajtószámokat (folyamatosan emelkedő sorrendben vagy szintenként számozva) jelölni kell – részletezi a felhívás. Megjegyzik az ingatlanok házszámokkal való ellátásáról – igény esetén a tulajdonos (kezelő) költségére – a polgármesteri hivatal gondoskodik. 

A házszámtáblák igénylése megrendelő lap felhasználásával történik. A megrendelő lapot ide kattintva töltheti le!

Az önkormányzat a népszámlálási összeírás gyors és eredményes lebonyolítása érdekében azt kéri, hogy  szeptember 26-ig mindenki tegyen eleget a házszám-kihelyezési kötelezettségnek. Arra is kérik lakosságot, hogy szintén gondoskodjanak az ajtószámok kihelyezéséről, a címek postaládákon való feltüntetéséről. A Magyar Posta ugyanis csak így tudja minden adatszolgáltatóhoz eljuttatni a felkérő levelet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában