PR cikk

2022.09.19. 15:50

Modern eszközök nagyvadak megfigyelésére

A tervezett vadászat legfontosabb része a vadak mozgásának megfigyelése, ez a leggyakrabban valamilyen olyan vadászlesből történik, amit a vadgazdaság már előre felállított és álcázott. Azonban ilyen ideálisnak számító eseten sem szabad megfeledkeznünk arról, hogy saját magunkat is jól álcázzuk.

Hirdetés

A fotó forrása: PRESSLAB / Shutterstock.com

Modern vadászruhák
Manapság viszonylag könnyű dolgunk van ilyen téren, ugyanis rejtő mintázattal ellátott vadászruhák széles választéka áll a rendelkezésünkre. Ezek között 3D-s ghillie vadászruhákat és  minden évszaknak megfelelő álcaruhákat is találhatunk. Ezek nemcsak béleltségükben és fazonukban felelnek meg az időjárásnak, hanem színükben is. Egy téli bükkerdőben a sötétzöld tűlevelű mintás vadászkabát nem biztos, hogy a legjobb választásnak számít.
Jól elhelyezett magasles esetében azonban csak arra kell figyelnünk, hogy ruházatunk színe ne üssön el túlzottan a környezettől és, hogy mozgás során se keltsünk benne zajt.

Vadkamerák
Az állatok mozgásának megfigyelése az elmúlt évtizedekben igen sokat fejlődött. A vadkamerák használata a legmodernebb és leghatékonyabb módszernek számít a vadászok körében. Ezeknek nagy előnye, hogy kis méretük miatt szinte bárhol el tudjuk helyezni őket, legyen szó fatörzsről, vagy akár kerti ház faláról, ha az udvarunkban ólálkodó kártevőket szeretnénk kilesni.

Ezek a kamerák eleve olyan designnal rendelkeznek, ami segíti őket abban, hogy beleolvadjanak a környezetükbe. A legújabb modellek használatával SIM kártya segítségével az interneten keresztül akár élő adásban is nyomon követhetjük az eseményeket. Az újabb típusú nagyfelbontású vadkamerák már olyan minőségű videó felvételeket készítenek, amelyeket nemcsak a vadászok, hanem a természetjárók is szívesen felhasználnak.

A fotó forrása: Diiaz Misbakhov / Shutterstock.com
 

A modern felszerelés mellett még napjainkban is nélkülözhetetlen a szakértelem, ezért, ha számunkra ismeretlen helyen szeretnénk lest állítani, minden esetben kérjünk tanácsot az illetékes vadőrtől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában