Bizottsági ülés

2022.09.27. 18:20

Nem támogatják a költségvetés módosítását

Gréczy-Félegyházi Gyöngyvér elnökletével rendkívüli ülést tartott kedden a szekszárdi önkormányzat Szociális, Egészségügyi, Környezeti és Fenntarthatósági Bizottsága, amely a közgyűlés csütörtöki ülésének előterjesztéseiről alakította ki véleményét.

Sz. L.

Elsőként az idei költségvetés módosításáról tárgyaltak a tagok. Ugyanis a kormányrendeletben szereplő iparűzési adókedvezmény, az ukrajnai menekültek ellátása, a hulladékkezelés megnőtt költségei és a tűzifa támogatás drágulása miatt keletkezett hiányt kell pótolni.

Az előterjesztést a bizottság ÉSZ-es tagjainak nem szavazatai miatt nem támogatták a bizottság tagjai. Azt viszont javasolják a közgyűlésnek, hogy a szociálisan rászoruló, felsőoktatási intézményben tanuló hallgatók támogatását szolgáló Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat 2023. évi fordulójához csatlakozzon a város.

Az ülésen döntöttek szociális rászorultságtól függő ellátás, támogatás megállapításáról és ilyen kérelmek elutasításáról is. A bizottság 21 kérelmet elfogadott, hetet elutasított.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában