Kutyamentés

2022.09.02. 12:30

Sírós szemmel nézett a sírból a kutyus

A kutyát a mözsi temetőben találták egy kovácsoltvas kerítéssel körbevett sírnál.

Wessely Gábor

Takács Attila a jövevénnyel, Pumival (A szerző fotója)

Elképzelhetetlen, hogy magától mászott volna be oda. Valaki bedobta és a sorsára hagyta. Ez is egy megoldás… Takács Attila megsajnálta és magához vette. Az édesanyjával ment ki a sírkertbe rokonok nyughelyét rendbe tenni. Akkor vették észre, a bejárattól nem túl messze.

‒ Sírós szemmel nézett a sírból - emlékszik vissza a kutyamentő. ‒ Hazavittük, aztán feltettem a képét a netre, hátha előkerül a gazdája. Sejtetettem, hogy nem azért rakták ki, mert ragaszkodnak hozzá, de ezt mégis megléptem. Két hét elteltével a magaménak tekintettem. Elvittem az állatorvoshoz, megkapta a szükséges oltásokat és a chipet, mert az persze nem volt benne. A Pumi nevet kapta. 

Most már életvidám kutyus Pumi. Lelkesen szolgálja új gazdáját, védi új otthonát az utcafronton a járókelőktől, a biciklisektől, de főleg a postásoktól. Egyéves forma. Jó neki, azért is, mert – vélhetően ‒ kegyetlenkedésekkel teli kölyökkorára egyáltalán nem emlékszik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában