Testületi ülés

2022.10.07. 12:30

A letelepedési pályázatokról is döntött a paksi bizottság

Elkezdték a munkát az önkormányzat szakbizottságai az október 12-ei képviselő-testületi ülés előkészítéseként. A humánpolitikai bizottság öt témakört tárgyalt kedden.

Ábrahám-Gazsó Rita

Illusztráció: A Paksi Benedek Elek Óvoda Mesevár tagintézménye

Fotó: Molnár Gyula

Egyhangúlag elfogadták a paksi Benedek Elek és a Napsugár Óvoda 2022-2023-as nevelési évre vonatkozó munkatervét, itt az őszi szünet változása miatt vált szükségessé a módosítás – mondta a bizottság elnöke a TelePaksnak. Antóni Józsefné jelezte, hogy a kormányrendelet megjelenése miatt kellett módosítást végrehajtani ezen a területen, ugyanis a kormányrendelet eltörölte az őszi szünetet, a télit pedig meghosszabbította, amely az óvodákra is vonatkozik. Hozzátette, a paksi óvodák a meghosszabbított téliszünet idejére felügyeletet biztosítanak, amelynek helyszíne a kishegyi óvoda lesz.

A humánpolitikai biztosság döntött az őszi pályázatokról is, amellyel a fiatal szakképzett pályakezdők paksi letelepedését támogatja a város mintegy 16 millió forinttal. Az egyszeri, pénzintézeten keresztül felhasználható vissza nem térítendő helyi támogatás lakás, családi ház vagy építési telek vásárlására vagy lakás, családi ház építésére használható fel. A támogatásra azok pályázhatnak, akik még nem töltötték be a 40. életévüket és a munkahelyük Pakson van.

A humánpolitikai biztosság elnöke elmondta, a felhívásra hét pályázat érkezett be, valamennyi érvényes volt, így mindegyik pályázót 750 ezer forinttal tudta támogatni az önkormányzat. A bizottság döntött még a 9. számú háziorvosi körzet ellátásáról, az általános iskolák felvételi körzeteiről és költségvetési kérdésekről. A most elfogadott döntésekről Paks képviselő-testülete határoz majd a jövő héten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában