MCC

2022.10.20. 21:52

Az 1956-os forradalomról tartott előadást a tudományos kutató

A Mathias Corvinus Collegium meghívására tartott előadást György Sándor, a Nemzeti Emlékezet Bizottsága tudományos kutatója október 20-án, csütörtökön a Vármegyeházán.

Farkas Eszter

György Sándor tartott előadást Szekszárdon

Fotó: Mártonfai Dénes

A programon dr. Horváth Kálmán főispán köszöntötte az egybegyűlteket, majd György Sándor tartotta meg szakmai előadását Fejezetek az 1956-os forradalmat követő megtorlás történetéből címmel. – Nagy örömömre szolgál, hogy ennyi diák részt vesz a mai programon. Bizton állíthatom, hogy György Sándor kiváló előadást fog tartani a mai napon – mondta el köszöntőjében dr. Horváth Kálmán, majd hozzátette: Az egyik örök tanulság, hogy a történelem az élet tanítómestere.

Fiatalkoromban azt hittem, ez egy antibölcsesség, azonban számomra is kiderült, hogy hihetetlen tudás van mögötte. Az 1956-os események csupán hatvahat évvel ezelőtt történtek, ami nagyjából két emberöltőt jelent, tehát még sokan élnek, akik részesei voltak az akkor történteknek, mégis a mai napig nem merik elmondani mi történt velük, miket éltek át. Ez is sokat sejtet és sok kérdést vet fel az emberben.

György Sándor tartalmas előadásáról a későbbiekben fogunk bővebben beszámolni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában