Fejlesztések

2022.10.25. 18:10

Két beruházással gyarapodott Kéty

A csapadékvíz-hálózat rekonstrukciójának elkészülte és a közösségi ház energetikai korszerűsítésének lezárulta alkalmából tartottak átadó ünnepséget október 25-én Kétyen.

Vizin Balázs

Fehérvári Tamás (jobbról), Gödrei Zoltán és Potápi Árpád János adta át a kétyi beruházást (Fotó: Makovics K.)

– A mai napon ismét gyarapodott a község. A megye számos pontján valósultak meg – a most átadott projektekhez hasonló – értékteremtő beruházások a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) első ütemében, amelyre összesen több, mint 40 milliárd forint érkezett szűkebb hazánkba – emelte ki köszöntőjében Fehérvári Tamás kedden Kétyen, a csapadékvíz-hálózat rekonstrukciójának elkészülte és a közösségi ház energetikai korszerűsítésének lezárulta alkalmából tartott ünnepségen. A megyei közgyűlés elnöke hozzátette, hogy a kormány támogatásának, a lobbitevékenységnek, a csapatmunkának és Potápi Árpád János államtitkárnak köszönhetően haladta meg a 40 milliárdot a korábban 27,5 milliárdra tervezett megyei TOP-os forrás. 

Reményét fejezte ki, hogy a megye településeinek további fejlődését szolgáló új pénzügyi ciklus TOP Plusz forrásai is legalább ilyen nagyságrendet képviselnek majd. 

– Örülök annak, hogy a megyei önkormányzat, a kistelepülések és a városok hatékony együttműködése az elmúlt időszakban is számos beruházást eredményezett – ezt már Potápi Árpád János mondta a megújult közösségi ház előtt tartott programon. A Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, a térség országgyűlési képviselője úgy fogalmazott: a kormány egyik legfontosabb munkája – számos más teendő mellett – az új uniós pénzügyi ciklushoz kapcsolódó források megszerzése, lehívása. Ebben komoly feladatot vállalt Navracsics Tibor miniszter és csapata.

– Azonban a pénzek megérkezéséig sem várunk ölbe tett kézzel, hiszen már jónéhány projekt esetében elindult a tervezés és az előkészítés. Önök úgy tudják segíteni ezt a folyamatot, hogy kitöltik a nemzeti konzultációt, hiszen a magyar emberektől kapott felhatalmazással még erősebb érdekképviselet valósítható meg Brüsszelben – emelte ki Potápi Árpád János, aki – Fehérvári Tamáshoz hasonlóan – gratulált a kétyieknek az elkészült beruházásokhoz és a község fejlesztéséhez. 

– Hatalmas előrelépést jelentenek településünk életében a ma átadott, közel 190 millió forint összértékben megvalósult beruházások – fogalmazta meg Gödrei Zoltán. Kéty polgármestere köszönetet mondott mindazoknak, akik a tervezéstől a kivitelezésig segítették ezt a folyamatot. – A továbbiakban is szeretnénk kérni Potápi Árpád János és Fehérvári Tamás segítségét, hogy amint az eddigiekben, ezután is támogassák az elképzeléseink megvalósítását – fűzte hozzá a község vezetője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában