Feltöltődés

2022.10.25. 09:30

Új közösségi tér nyílik a takarékosság jegyében

Tekerj le otthon, töltődj fel nálunk! elnevezéssel indít új programot Gerjen önkormányzata novembertől – tájékoztatott közösségi oldalán Romhányi Károly Gerjen polgármestere.

G. R.

Képünk illusztráció. (Fotó: Shutterstock)

– Az elmúlt időszak nehézségeit figyelembe véve önkormányzatunk is sokat gondolkodott azokon a megoldási lehetőségeken, amelyekkel az előttünk álló időszakban segíteni tudunk egymásnak, enyhíteni tudjuk a nehézségeket és egy közösségként cselekszünk azért, hogy egymásra odafigyelve jussunk át a szűkösebb időszakon is – mondta az új kezdeményezés hátteréről a településvezető.

A program lényege, hogy a gerjeni óvoda korábbi épületében az egyik termet átalakítják és berendezik, hogy a fűtési időszak alatt helyszínt biztosítsanak mindazok számára, akik otthon spórolni szeretnének napközben, és letekernék a fűtést. A program célja: segíteni az energiaszámlák mérséklésében, gondoskodni az egyedül élő és/vagy alacsony bevétellel rendelkezőkről, valamint teret biztosítani a helyi közösségi élet számára. A nappali melegedő ugyanis nemcsak egy fűtött helyiség lesz a település központjában, hanem az őszi-téli időszak délutánjaira, kora estéire, hétvégéire programokkal is készülnek itt a kicsiknek, nagyoknak és felnőtteknek egyaránt – osztotta meg a település lakóival a jó hírt a polgármester. 

– Bízom benne, hogy új programunk sokunknak lesz segítségére a jövőben, vagy jelent majd kellemes kikapcsolódást. Igyekszünk változatos közösségi élményeket biztosítani, lehetőségeinkhez mérten minél több területről – tette hozzá Romhányi Károly. – Reméljük, novemberben alkalmunk lesz találkozni és letekernünk otthon, hogy közösen töltődjünk fel. Spóroljunk, éljünk a közösségi programok adta lehetőségekkel – zárta sorait jelezve, hogy a további részletekről hamarosan tájékoztatja a gerjenieket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában