Energetikai korszerűsítés

2022.10.15. 16:00

Uniós támogatással végezték el a munkát

Ünnepélyesen átadták a Kanizsai Dorottya Általános Iskola B és C épületszárnyát, ahol energetikai korszerűsítést végeztek, az elmúlt hónapokban.

Mauthner Ilona

Forrás: bataszek.hu

Dr. Bozsolik Róbert polgármester elmondta, még 2019-ben pályáztak a felújítás miatt, és 2020-ban első körben 96,2 milliós támogatást nyertek el. Ezt követően három közbeszerzési eljárást is lefolytattak, végül sikerült a támogatást is módosítaniuk. 

A kiegészítéssel együtt végül 138,4 millió forint uniós támogatást nyertek el, mely teljes mértékben – önerő nélkül – fedezte az iskola korszerűsítését. A polgármestert elmondta, az iskola B és C épületének a homlokzatát és a tetőszigetelést végezték el, illetve felkerült egy 50 kilowattos naperőmű is a tetőre, ami besegít a fogyasztásba.

Hozzátette, köszönetet szeretne mondani a megyei önkormányzat, az államkincstár munkatársainak, illetve a kivitelezőnek, műszaki ellenőrnek, valamint a bátaszéki önkormányzat munkatársainak, akik mindnyájan segítették azt a munkát, melynek eredményeként az energetikai korszerűsítés megvalósulhatott. Az ünnepélyes átadáson a szekszárdi tankerület vezetői is részt vettek.

A műszaki átadás tehát befejeződött, nincs más hátra mint a következő hónapokban elszámolni a pályázati pénzzel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában