Seregszemle

2022.11.18. 13:24

A fődíj egy vándorserleg lesz

Négy megyéből közel harminc tenyésztő érkezett a nagydorogi galambkiállításra. Néhányan díszbaromfit és nyulakat is hoztak a megmérettetésre. Csütörtökön este már minden készen állt a pénteki nyitásra a piaccsarnokban, sőt látogatók is akadtak a nulladik napon.

Wessely Gábor

Beküldött fotó.

Hivatalosan november 18-tól 20-ig tekinthető meg az állat-, főleg szárnyas seregszemle. Számos elismerés talál majd gazdára, köztük a fődíj, egy vándorserleg. A fő attrakció a galambszépségverseny, ahogy minden esztendőben. (Leszámítva az elmúlt két, járványos évet.) A nyagydorogi Galamb és Kisállattenyésztők Egyesülete 1978-ban alakult. A megye legaktívabb ilyen profilú szervezete. Elnöke Jaksa János, aki tenyésztő is és szervező is. Különösen kedveli az egyik galambfajtát, a magyar díszpostát, mellyel már sok-sok oklevelet és serleget nyert.

Beküldött fotó.

A mostani díjátadót a zárónapon, vasárnap tartják a szervezők. A program kísérő rendezvénye a helyi Széchényi Sándor Általános Iskola tanulóinak, kisállatokkal kapcsolatos rajz- és fotókiállítása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában