Németkér és Györköny

2022.11.24. 15:30

A kis települések is színes programokkal készülnek az adventre

Szinte minden kisebb-nagyobb település szervez adventi programot a karácsonyt megelőző hétvégékre. Ezúttal azt mutatjuk meg, hogy Németkér és Györköny lakói milyen műsorokkal hangolódhatnak együtt a karácsonyra.

Ábrahám-Gazsó Rita

Illusztráció: Shutterstock

Németkér

Közös ünneplésre, ünnepi készülődésre várják a település lakóit Németkéren, ahol a főtéren minden hétvégén 16 órakor felgyulladnak az adventi gyertyák, utána pedig a Művelődési Házban előadásokkal folytatódik a program. Az első hétvégén, most vasárnap A karácsonyi manó című interaktív gyermekműsorral kedveskednek a kicsiknek a szervezők. 

Jövő pénteken a település központjában felállítják a fenyőfát, majd jótékonysági adventi vásárt szerveznek a helyi óvodásokért. Ezt ünnepi műsor követi az óvodások közreműködésével, végül a büchenbachi Mikulás átadja az ajándékokat a németkéri gyerekeknek. December 4-én vasárnap a gyertyagyújtást követően a németkéri énekkarok, a Blazsek Kórus, Nyugdíjas Kórus, Német Nemzetiségi Kórus és a Németkéri Nótások előadása következik. 

A harmadik adventi hétvégén, szombat délelőtt Zenél a tél címmel interaktív gyermekműsort szerveznek a helyi könyvtárban Borbélyné Pajtás Viktória közreműködésével. A vasárnapi gyertyagyújtás után a paksi plébánia gitáros műsorát hallgathatják meg az ünneplők. Másnap, december 12-én hétfőn 17 órától a Népfőiskolán Fekete Zoltán: A téli napforduló és a világ világosságának születése tekinthető meg. Csütörtökön délelőtt a Baba klubban Karácsonyi szöszmötölővel készülődhetnek a kisgyermekesek az ünnepre, december 18-án, az utolsó adventi vasárnapot és ezzel a sorozatot pedig a gyertyagyújtás után Büttl Márton fellépése zárja.

Györköny

Adventi Zenés Áhítatok címmel a györkönyi evangélikus templomban várja vasárnaponként programsorozat a helyieket. A gyertyagyújtást követően most vasárnap Horváth Károly és a Györkönyi Vegyeskar, a következő héten Kasza Gábor és a Györkönyi Pincehegyi Cimborák lépnek fel. A harmadik adventi vasárnap Surányi Réti Katalin és Balogh László katolikus kántor koncertjét, a záró ünnepi hétvégén Vadászi Dániel és a Szikra Zenekar fellépését tekinthetik majd meg a györkönyiek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában