Advent

2022.11.27. 13:30

A szalmaalaptól a gyertyatüskéig

Adventi koszorúkészítésre hívták az érdeklődőket a tolnai Mag-házba.

Wessely Gábor

Szorgoskodó gyerekek a tolnai Mag-házban (A szerző fotója)

Közel húsz gyerek érkezett a szombati programra, szülőkkel, nagyszülőkkel. Az alapanyagot és a szaktudást Bagosi Mária biztosította, akinek virágkötő és kézműves műhelye van Mözsön. Több mint tíz éve kézműveskedik, és nyolc éve tart foglalkozásokat, táborokat. Gyakorlott mozdulatokkal segédkezett a kezdő koszorúkészítőknek. 

A jelenlevők szalmaalapra dolgoztak. A szalmakarikát bevonták, vászoncsíkot tekerve rá, arra jött a fenyődíszítés, majd a négy gyertyatüske és a gyertyák. A foglalkozásvezető nobilis fenyőágakkal érkezett. Ez a fajta nem hullajtja a tűleveleit, akár 2-3 évig is megtartja azokat. Persze valamennyit veszít az élénk színéből; idővel bebarnul. 

Egy adventi koszorút – ha megvan a szakmaalap –, a gyakorlott virágkötő 30-40 perc alatt elkészít. A kezdők másfél óráig is elbíbelődnek vele, de a sikerélmény kárpótolja őket. Mindenki kedveli a saját készítésű lakásdíszeket. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában