Sajtótájékoztató Bogyiszlón

2022.11.15. 17:00

A tervek között szerepel az egészségügy bővítése, fejlesztése

Horváth István országgyűlési képviselő meghívására Szekszárdra és a környező településekre látogatott Móring József Attila, a Dél-Dunántúli Régió fejlődéséért felelős kormánybiztos.

Szepesi László

Móring József Attila, a Dél-Dunántúli Régió fejlődéséért felelős kormánybiztos és Horváth István országgyűlési képviselő egyeztetett a fejlesztésekről

Fotó: Mártonfai Dénes

Az érintett települések polgármestereivel közösen megtekintették a megyeszékhely és környékének fejlesztésre váró részét, és a roadshow után Bogyiszlón, a községházán tartottak sajtótájékoztatót. Az út során, a helyszíneken megbeszélték a fejlesztési koncepcióikat. Nagy hangsúlyt kapott az egészségügy bővítése, korszerűsítése, a vízrendezés, vízgazdálkodás és a térség infrastrukturális fejlesztése.

A feladat nem kevés, kezdte tájékoztatóját Móring József Attila kormánybiztos. Mert ez a Baranya, Somogy és Tolna megyéből álló Dél-Dunántúli Fejlesztési zóna, ha levesszük a Balaton partot és a Paksi Atomerőművet, az országban minden tekintetben a legrosszabb mutatókkal rendelkezik. Ezt a hátrányt kell csökkentenünk részben a jelenleg tárgyalás alatt álló, reményeink szerint elérhető uniós forrásokkal, részben pedig a 2028-ban kezdődő Európa uniós fejlesztési ciklus során.

A témáról bővebben itt olvashatnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában