Teol.hu podcast

2022.11.11. 16:20

Dr. Gere László lapátra cserélte a kémcsöveket

Régészként Tolna megye számos helyszínét tárta fel. Ozorán szó szerint kincsekre bukkant, Gerjenben ritkaságnak számító avar szablyát lelt fel egy sírban. Dr. Gere László volt a Teol.hu podcast csatornájának vendége.

TEOL

A Teol.hu podcast csatornájának legutóbbi adásában dr. Gere László régésszel beszélgetett Szeri Árpád szerkesztő (Fotó: TEOL)

A Lechner Lajos Tudásközpont nyugalmazott örökségvédelmi szakértője azt vallja – és ezt egyik, a Tolna Megyei Népújságban megjelent cikkben írásba is adta –, hogy számára egyformán becses emlék a tojáshéj, a rozsdás vaskés, a szablya és az ezüst fülbevaló. Dr. Gere László a 60. születésnapja alkalmából megjelent tanulmánykötet november 8-i, a Wosinsky Mór Megyei Múzeumban megtartott bemutatója alkalmából volt vendége a TEOL.hu podcast adásának. A beszélgetés során a régész magánéletébe is betekintést enged, így például abba, hogy mely érzelmi szálnak köszönhetően költözött – zágrábi katonai szolgálatának letöltése után – Tolna megyébe.

A Teol.hu podcast csatornájának legfrissebb adása már elérhető:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában