Intézkedési terv

2022.11.13. 16:30

Esélyegyenlőségi fórumot tartottak Bátaszéken

Diószeginé Halász Orsolya, a Helyi Esélyegyenlőségi Fórum képviselője vezette le azt a tanácskozást, ahol újratárgyalták és megalkották a következő 5 évre szóló esélyegyenlőség előmozdítását támogató intézkedési tervet - számolt be az eseményről Bátaszék város honlapja.

TEOL

Esélyegyenlőségi fórum a városházán (Fotó: bataszek.hu)

A Gondozási Központ, a Városi Könyvtár, a művelődési ház és a gimnázium képviselői mellett Molnár Péter önkormányzati képviselő, valamint a Roma Önkormányzat elnöke, Horváth Elekné egyeztetett. A parázs vitákat követően igyekeztek a felek konszenzusra jutni, és – az előzőekben már megvalósult elemeket kivéve – a bizonytalan tételeket megvitatva, és új pontokat felvéve elfogadták a tervet, ami a képviselőtestület elé kerül.

Az intézkedési terv tartalmazza az egészségügyi felmérések minél szélesebb körben való elvégzését, és a nők esélyegyenlőségének elősegítésére javasolt feladatokat, de kiemelten hangsúlyos probléma a családon belüli erőszak kérdése is. A Gondozási Központ, az önkormányzat és a rendőrség is érintett, illetve intézkedhet ezekben az ügyekben – olvasható a www.bataszek.hu portálon. Ehhez mindenképpen összehangolt munka szükséges, amellyel kapcsolatban a közeljövőben egyeztetnek az érintettek.

Forrás: bataszek.hu

Az idősek gondozása, támogatása is mindenképpen fontos eleme a Helyi Esélyegyenlőségi Programnak. Az elmúlt időszakban sikerült néhány eszközt beszerezni az idősek nappali ellátását szolgáló intézménybe, megkönnyítve ezzel a mindennapi ellátást, de még mindig a legnagyobb segítség egy új épület megvalósulása volna.

A felnőttképzés nehézkes, pedig fontos lenne azok számára, akik 6 vagy 8 osztályt végeztek csak el. Akár egy gépjárművezetői jogosítvány megszerzése, egy szakma elsajátítása munkalehetőséget ad a hátrányos helyzetben élők számára. A szakmai képzések ingyenesek, sőt olyan lehetőség is van, hogy a szakképzést vállalóknak fizetést is adnak a tanulmányaik végzése alatt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában