Paksi Közéleti Estek

2022.11.04. 11:07

Konzervatív értékekről tartottak előadást

A „Mi a konzervativizmus?” című előadással folytatódott a Paksi Közéleti Estek november 2-án, adta hírül a TelePaks.

TEOL

Folytatódott a Paksi Közéleti Esték sorozat (Fotó: Molnár Gyula)

A Csengey Dénes Kulturális Központ nagyklubjában Czopf Áron, eszmetörténész egy kötetlen beszélgetés keretében járta körül, hogy mit értünk ma a „konzervativizmus” kifejezés alatt. Az alkalmon olyan elveket tárgyaltak, amelyeket a 21. században egy konzervatív ember magáénak vallhat.

– A konzervativizmus hagyományelvű gondolkodást jelent. Edmund Burke a konzervativizmus egyik atyja szerint: a hagyomány egy társas viszony, a holtak, az élők és a meg nem születettek között – emelte ki előadásában Czopf Áron. Az eszmetörténész szerint az ember természeténél fogva társas lény és a konzervativizmus a közösségi értéket helyezi a középpontba.

A Paksi Közéleti Estek programsorozatban ez volt a harmadik állomás. A szervező Paksi Konzervatív Egyesület és a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Paksi Csoportja a jövőben is tervez hasonló alkalmakat. A következő előadás témája a „Normalitás lázadása”. Giró-Szász Áron, miniszterelnöki megbízott tart előadást november 17-én csütörtökön 17 órakor a Csengey Dénes Kulturális Központ nagyklubjában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában