Dombóvár

2022.11.01. 13:00

Új óvodát építenek, szobrot és templomot újítanak fel

Gazdasági válság ide vagy oda, az élet nem áll meg, a tervezett fejlesztéseket megvalósítják. Hegedüs János dombóvári plébános beszél erről.

W. G.

Hegedüs János plébános (A szerző fotója)

‒ Takarékoskodunk amennyire lehet – hangsúlyozza –, például az egyházi fenntartású épületek fűtése terén, de belevágunk olyan munkákba, amelyeket, ha most nem csinálunk meg, később esélyünk se lesz a kivitelezésre. Tudjuk, hogy az építőiparban mi a helyzet: hetente emelkednek az árak. Tehát várakozni, jobb időkre, hiba lenne.

A belvárosi Jézus Szíve-templom külső homlokzati felújítására már elnyert pályázati forrással rendelkeznek. Jelentős egyházmegyei beruházás egy új katolikus óvoda építése, korszerű infrastruktúrával, udvarral, parkolóval. A temetőben is folyik munka: előtető készül a ravatalozóhoz. Közben gyűjtenek a Szentháromság-szobor felújítására. 

‒ Ha már megújul a templom homlokzata – mondja a plébános –, úgy lesz teljes a látvány, ha az előtte lévő szobrot is felújíttatjuk. Ez elég rossz állapotban van, kicsit meg is dőlt, úgyhogy közelebb járunk az igazsághoz, ha felújítás helyett szobormentésről beszélnünk. Már tárgyaltunk a műemlék-felügyelettel és az ilyen munkára jogosult, bejegyzett restaurátorokkal; 3-4 millió forint közötti árra számítunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában