Teol.hu podcast

2022.12.09. 16:30

A Maszáj-fennsíkra "cserélte" a gyulaji erdőt a vezérigazgató

A Maszáj-fennsíkon járt a közelmúltban Gőbölös Péter. A Gyulaj Zrt. vezérigazgatója a mérsékelt égövi erdőség után a trópusi szavannával is megismerkedett, egy lenyűgöző expedíció erejéig.

Sz. Á.

Szeri Árpád szerkesztő ezúttal Gőbölös Péterrel, a Gyulaj Zrt. vezérigazgatójával beszélgetett (Fotó: TEOL)

Gyermekkori vágyát beteljesítve, Kittenberger Kálmán és Széchenyi Zsigmond vadászírók lábnyomaiba lépve Kelet-Afrika, azon belül Tanzánia tájaival, növény- és vadvilágával ismerkedett, ám nem puskával, hanem fényképezőgéppel a kezében. 

Éjszakénként leopárdok üvöltésére riadt fel. Az esti lámpafény óriási sáskákat vonzott hálóhelyére, időnként az étkezőasztalára is. Miközben reggelizett, egy közeli, nagyvirágú cserjére vérpiros kolibrik szálltak. Sátrát egy hegy oldalában verte fel, onnan kitekintve elé tárult a végtelennek tűnő fennsíkon. Megszerezte a helyi őslakók, a maszájok bizalmát is. Mint mondta, élete szívderítő pillanatait, a szuahéli „hakuna matata” – „minden rendben van”, avagy „ne aggódj, légy boldog” – kifejezés lényegét élte át törzsi közösségükben.

A teol.hu podcast újabb vendégeként Gőbölös Péter, a Gyulaj Zrt. vezérigazgatója ad élménybeszámolót afrikai kalandjairól.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában