A megyét képviselték

2022.12.13. 12:30

A tárgyak különlegességét egyediségük adja

A Tolna Megyei Integrált Szociális Intézmény is képviselteti magát saját készítésű, egyedi ajándéktárgyaikkal az SZGYF budapesti jubileumi karácsonyi vásárán.

TN

Van olyan intézmény, amely rendszeresen bevételhez jut (Beküldött kép)

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság (SZGYF) fenntartásában működő intézmények fogyatékossággal élő ellátottjai által készített egyedi készműves termékekből nyílt jubileumi karácsonyi vásár december 5-én, hétfőn Budapesten, a főigazgatóság épületében. Másik nyolc intézménnyel együtt Tolna megyéből a Tolna Megyei Integrált Szociális Intézmény is elhozta kézműves termékeit, amelyek egytől egyig az intézményekben élők munkái, különlegességüket pedig éppen az egyediségük adja. 

Az idén tizedik alkalommal megrendezett vásáron az ország 17 megyéjéből és a fővárosból 26 intézmény képviselteti magát. A vásár első napján nagy érdeklődés mellett nyitotta meg az eseményt dr. Simon Attila István, az SZGYF főigazgatója, aki köszöntőjében kiemelte, hogy az itt megjelentek nem csupán önmagukat, de a fejlesztő foglalkoztatásban kevésbé látványos tevékenységet – karbantartást, kertészkedést, takarítást – végző ellátottakat is képviselik.

– Amikor megfogunk egy koszorút, egy gyertyát vagy egy kosarat, akkor jusson eszünkbe, hogy ezen termékek mögött ők mindannyian ott vannak. A megvásárolt ajándéktárgyakra fordított forintokkal őket támogatjuk, nekik adunk hitet, reményt, örömöt és szeretetet – mondta Simon Attila.

A karácsonyi vásár minden napján más intézmény mutatkozik be termékeivel. Az eladásra kínált tetszetős és kiváló árucikkek széles választéka várja a főigazgatóság munkatársait, többek között kerámiatárgyak, karácsonyi és asztali díszek, fonott kosarak és tálcák, szőnyegek, dísz­párnák, díszgyertyák, textilékszerek, plüssjátékok. 

A Tolna megyei kiállító csapat rendkívül színes termékkínálattal érkezett – adventi koszorúk, száraztészták, karácsonyi díszek, szövött szatyrok és szőnyegek kerültek ki az asztalra. Jelenleg a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság 52 intézményben 149 helyszínen zajlik fejlesztő foglalkoztatás, ami több mint 3000 ellátott, köztük fogyatékossággal élők, pszichiátriai betegek, szenvedélybetegek foglalkoztatását jelenti.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában