Programok

2022.12.03. 15:00

Adventre készülnek az alsónánaiak is

Felpezsdült az élet Alsónánán az elmúlt hónapokban.

Mauthner Ilona

Illusztráció: Shutterstock

Két év után újra volt Márton-napi rendezvény. Az óvodások és iskolások műsora után a gyerekek, szülők és az érdeklődők dobpergés kíséretében lámpásaikkal felvonultak a faluban. Ezután az önkormányzat udvarán zsíros kenyér, tea, forralt bor, sütivásár, tombola várta a résztvevőket. Nagy Gyula várdombi lakos felajánlásának köszönhetően egy libát sorsoltak ki, valamint kétszáz tombolát sikerült eladni, melyből 62.400 forint jött össze. A befolyt összeg nemes célt szolgált, az óvoda és iskola között osztották fel egyenlő arányban. 

A helyiek legutóbb az adventre készülődtek, mondta Berta Levente polgármester. Folyamatosan szépítették a települést, idén is van a falu központjában egy nagy adventi koszorú, gyertyákkal és egy szépen feldíszített jászol a kis Jézuskával. A spórolás ellenére a karácsonyi fényekről sem mondanak le, mondta a polgármester.

December 9-én pedig az általános iskola szülői munkaközössége – vacsorával, élő zenével egybekötött – jótékonysági estet szervez, melynek bevételéből fedeznék a diákok tanulmányi kirándulását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában