Elismerés

2022.12.05. 17:33

Az államtitkár is méltatta minden idők legjobb női sakkjátékosát

Potápi Árpád János is méltatta Polgár Judit sakknagymestert, akit ünnepélyes keretek között iktattak be a sakkozók Hírességek Csarnokába szombat este az Amerikai Egyesült Államokban, St. Louisban.

TEOL

Polgár Judit, minden idők legjobb női sakkjátékosa. Fotó: MW

„Megtiszteltetés, hogy a Nemzetpolitikai Államtitkárság tematikus évei keretében 2019 óta együtt dolgozhatunk, és a Polgár Judit által kifejlesztett képességfejlesztő módszert a külhoni magyar pedagógusokhoz és gyerekekhez is eljuttathattuk a Sakkjátszótér, Sakkpalota és SakkTesi programokon keresztül ” – fogalmazott közösségi oldalán megosztott bejegyzésében a nemzetpolitikáért felelős államtitkár, a Tolna megyei 2-es számú országgyűlési egyéni választókerület képviselője.

Mint azt megírtuk, a sportág halhatatlanjainak első magyar tagja szerint tovább kell dolgozni azért, hogy minél többen és minél több lány megtapasztalja a sakk szépségét és előnyeit.

„Minden alkalmat megragadok, hogy közvetítsem az üzenetet a lányoknak és a környezetükben élőknek: törekedjenek arra, hogy a legtöbbet hozzák ki tehetségükből. Ha nem korlátozzuk a lányokat, ha kitartásra bátorítjuk és inspiráljuk őket, és építjük az önbizalmukat, akkor az élet bármely területén sikeresek lehetnek” – mondta a ceremónián. 

A témáról szóló korábbi írásunkat itt találja!
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában