Karácsony

2022.12.01. 18:32

Csomagot kapnak a szekszárdi idősek

Idén már hatodik alkalommal ajándékot készít Szekszárd önkormányzata a város 62 évesnél idősebb lakosainak, hogy szebbé, meghittebbé tegye a karácsonyt. Mint megírtuk, erre regisztrálni lehetett, s az elmúlt hetekben négy és fél ezren jelezték is igényüket.

Szepesi László

Gyurkovics János, Szekszárd alpolgármestere tartott sajtótájékoztatót az ajándékozásról. (Fotó: M. K.)

Egy hét múlva, december 8-án megkezdik ezeknek a csomagoknak átadását, mondta el a csütörtökön, kora délután tartott sajtótájékoztatóján Gyurkovics János, Szekszárd alpolgármestere, a piac emeleti részén, a volt kertészeti üzlet mellett. A mintegy ötkilós ajándékcsomagokat is itt vehetik át azok, akik regisztráltak, hétfőtől csütörtökig 8-16 óra között és pénteken 8-14 óráig, mégpedig nevük szerint sorrendben. Ehhez az is kell, hogy hozzák magukkal személyi igazolványukat és lakcímkártyájukat vagy a kapott meghatalmazást.

Az átadás helyszínén, a Piac tér 1/A alatt tartott sajtótájékoztatón az alpolgármester elmondta, a mintegy ötkilós ajándékcsomagok átadása négy pulton történik, s hogy a mintegy négy és fél ezer ajándék átadása gördülékeny legyen, a következő sorrendet dolgozták ki: nyolcadikán azok kapják meg, akiknek vezetékneve A-val, B-vel vagy C-vel kezdődik, 9-én D-től G-ig, 12-én a Gy és Ke, 13-án a Ki kezdőbetűktől eljutnak a Mi-ig, 14-én Mo-tól P-ig, 15-én az R betűsöktől egészen Sz-ig, majd 16-án az ábécé sorrendben eztán következők jöhetnek.

A csomagokban lesz gyorsrizs, többféle befőtt, száraztészta tea, kávé, keksz, sütemény, és az ünnep alkalmával természetesen némi édesség is. Egyébként erről a város internetes oldalán, a szekszard.hu-n lehet részletes tájékoztatót találni, s ott letölthető a meghatalmazás minta is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában