Karácsony

2022.12.08. 12:10

Gyorsan rövidült a sor a karácsonyi ajándékcsomagok átadásánál

Csütörtökön reggel nyolckor megkezdődött Szekszárdon, a piac emeleti szintjén, a volt mezőgazdasági bolt mellett a karácsonyi ajándékcsomagok átadása, amelyekkel a város a 62 évnél idősebb polgárainak teszi szebbé az ünnepet.

Szepesi László

Gyorsan rövidült a sor. (Fotó: M. K.)

Az első percekben félszázan álltak a hat pult előtt, de a sor gyorsan rövidült, s kilenc órakor, amikor Gyurkovics János alpolgármesterrel a helyszínen jártunk, már csak néhányan várakoztak.

Gyurkovics János alpolgármester (Fotó: M. K.)

Ezen a napon a korábban jelentkezettek közül azok veszik át az egyenként ötkilós, édességet, tartós élelmiszereket tartalmazó csomagokat, akiknek vezetékneve A-val, B-vel vagy C-vel kezdődik, pénteken 8 és 14 óra között pedig D-től G-ig folytatódik.

Az első percekben félszázan álltak a hat pult előtt. (Fotó: M. K.)

Azokat az idősebb szekszárdiakat, akik októberben nem regisztráltak, nem jelezték, hogy kérnének ilyen ajándékot, a város Humánszolgáltató Központjához irányítják, ahol felveszik adataikat, s rászorultságtól függően segítenek nekik. Ha a jövő hét végén, mikor a csomagosztás lezárul, marad ajándék, azok is a központhoz kerülnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában