Advent

2022.12.18. 15:30

Kisvejkén és Bonyhádon is szebbé varázsolták az ünnepvárást

Karácsonyhoz közeledve szép ajándék a kisvejkei közösség számára a szombaton átadott két beruházás.

Vizin B.

A nemzeti színű szalag átvágásával hivatalosan is átadták a felújított kisvejkei Művelődési Házat (Fotó: Makovics K.)

A Belügyminisztérium pályázatának köszönhetően elkészült a Rákóczi, az Ady és a Jókai utcai járdaszakaszok felújítása, míg a Magyar Falu Program (MFP) révén a művelődési ház újulhatott meg. A két beruházás értéke meghaladta az 51 millió forintot. Az eseményen – mások mellett – Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője mondott köszöntőt.

– Gratulálok a kisvejkei lakosoknak, akiknek ezúton is szeretetteljes, szép karácsonyt és hasonló sikerekben bővelkedő új esztendőt kívánok! – mondta az államtitkár, felidézve, hogy a település a szombaton átadott beruházások mellett az elmúlt időszakban is több nyertes pályázatot könyvelhetett el. Korszerűsíthették a falugondnoki szolgálatukat, új települési kisbuszt szerezhettek be, továbbá új játszóteret is kialakíthattak szintén a MFP-nak köszönhetően.

Potápi Árpád János a kisvejkei átadót követően Bonyhádra látogatott, a Völgységi Advent programjára. A város rendezvényterén zajlott esemény az önkormányzat, az Angyal-Hívó Egyesület, a Vörösmarty Mihály Művelődési Központ és a Solymár Imre Városi Könyvtár összefogásával valósult meg. Az ünnepvárás mellett jótékony célt is szolgált a program: a cipősdoboz-akcióval, továbbá az úgynevezett zsákba angyal programelemen befolyt összeggel bonyhádi és a térségben élő, nehéz sorsú családoknak segítenek a szervezők. Az ajándékokat még karácsony előtt eljuttatják, hogy szebbé tegyék az ünnepet a rászorulóknak.

Kora délutántól estig, a város adventi koszorúján lévő negyedik gyertya meggyújtásáig színes programok sora váltotta egymást a rendezvénytéren és a színpadon, valamint a művelődési központban. Filóné Ferencz Ibolya, Bonyhád polgármestere örömmel nyugtázta, hogy ezúttal is sikeres programot eredményezett az összefogás. Potápi Árpád János is az együtt gondolkodás és a kölcsönös segítségnyújtás fontosságát emelte ki köszöntőjében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában