Három évtizedes múlt

2022.12.24. 11:30

Stabil lábakon áll Tolna megye meghatározó építőipari vállalata

Évzáró rendezvényét tartotta a megye egyik legmeghatározóbb építőipari cége, az Alisca Bau Zrt. Korcsmár István, a vállalat tulajdonosa ismertette az elmúlt év fontosabb állomásait.

Farkas Eszter

A vállalatot harmincegy éve, 1991-ben alapították. Korcsmár István elmondta, már a kezdetek óta fontosnak tartotta az évértékelő eseményeket, ahol nemcsak a cég teljesítményét összegzik, de a következő év céljait is előrevetítik, meghatározzák.

Korcsmár István ismertette az év legfontosabb történéseit. Fotó: Mártonfai Dénes

– Az idei esztendő változásai ahogy másokat, úgy minket is érzékenyebben érintettek. Az anyagárak növekedése, a gazdaság változása nyilván a vállalkozásunkat is sújtotta. Mindenesetre bizakodva nézünk az elkövetkező időszak elé, a cégünk stabil lábakon áll. Komor viharfelhők gyülekeznek az építőipar horizontján, ezért sokkal jobban oda kell figyelnünk a munkaidő kihasználására, a termelékenységre, mint a harmincegy év alatt bármikor.

A rendezvényen díjat vettek át a vállalat azon munkavállalói, akik több mint tíz, illetve huszonöt éve állnak alkalmazásban. Elbúcsúztatták Werner Mihály vezérigazgató helyettest és Erdélyi Zsuzsanna előkészítő mérnököt.

– Mihály a kezdetek óta velünk dolgozott, alapító tulajdonos volt, a cég műszaki igazgatója. Szeptemberben úgy döntött, hogy hobbijának, a borászatnak él tovább, amiben szintén nagyon sikeres. Bátaszéken többször nyerte el a város bora címet roséjával és fehérborával egyaránt.

A cég számára az idei év legnagyobb beruházása a Paksi Ipari Parkban jött létre – egy közel ezer négyzetméteres objektum – mely a kiegészítő beruházásokkal együtt négyszázmillió forintból valósult meg. A csarnok alsó szintjén betonacél hajlító, vágó gépek kapnak helyet, felső szintje a kiszolgáló személyzetnek biztosít közösségi teret, valamint tárgyalótermeket és irodákat alakítottak ki itt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában