Donáció

2022.12.10. 21:00

Száznyolcvanan adták vérüket az év végén

Kétnapos véradást szervezett a Magyar Vöröskereszt Pakson, a Csengey Dénes Kulturális Központban – adta hírül a TelePaks.

Ábrahám-Gazsó Rita

Illusztráció

Forrás: MW archív

Fotó: Sándor Judit

A keddi és szerdai napi véradáson a vártnál jóval többen jelentek meg – jelezték a szervezők, amely Gulyás Katalin, a Magyar Vöröskereszt Tolna Megyei igazgatója szerint azért is jelentős, mivel bár egész évben szükség van vérre, év végén különösen. December végén ugyanis nincs lehetőség véradást szervezni az ünnepek, hosszú hétvégék miatt, a betegeknek azonban ebben az időszakban is szükségük van vérre.

Hozzátette, akár három embert is megmenthetünk egy véradással. A véradók közül többen már évek óta rendszeresen élnek az önkéntesség ezen formájával, van, aki a szüleitől látta a példát, mennyire fontos, hogy segítsen másokon. Mint kiderült, a kétnapos véradáson csaknem 180-an, idén összesen pedig közel 800-an jelentkeztek véradónak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában