Óriási lehetőség

2023.01.05. 09:30

A hidasi gyerekek rajzai egészen a világűrig repültek

Hatalmas lehetőséget kaptak a hidasi Benedek Elek Német Nemzetiségi Általános Iskola tanulói.

Farkas Eszter

A hidasi gyerekek rajzai egészen a világűrig repültek

Forrás: Beküldött kép

Rajzaikat ugyanis Floridából a Cape Canaveral űrállomásról január 3-án magyar idő szerint 15 óra 56 perckor egészen a világűrig repítette a „Lemur2-Emmaculate" műhold.

– A Skóciai Spire Global cégtől – ami műholdak építésével foglalkozik – keresett meg Ihász Míra Bianka, akivel egyébként gyerekkorunk óta ismerjük egymást. A hidasi gyermekek számára egy lehetőséget kínált fel, miszerint részt vehetnek a „Space -x Tranprter -6 Mission” programban. A feladatuk az volt, hogy készítsenek rajzokat az alábbi választható témák közül: „Ha a világűrben élnék” illetve „Üzenetem a világűrbe” címmel – tájékoztatta lapunkat Kérő Mária, gyógypedagógiai asszisztens.

Az iskolás gyermekek nagy izgalommal fogadták a hírt és készítették a rajzokat.

– Az elkészült alkotásokat elküldtük Biankának, aki digitalizálta őket és így építették a „Lemur2-Emmaculate" műholdba. Ezt követően vártuk az időpontot, amikor is élőben (online) láthattuk a kilövés pillanatát. Ez egy csodálatos lehetőség volt nekünk és nagyon büszkék vagyunk, hogy részt vehettünk a programban, amiért nagyon hálásak vagyunk Biankának.

A rakéta kilövése az alábbi linken megtekinthető: 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában