Köszöntés

2023.01.22. 14:00

Aktív életet él a szépkorú paksi hölgy

Szépkorú paksi lakost köszöntött 90. életévének betöltése alkalmából Paks Város Önkormányzata nevében Szabó Péter polgármester péntek délelőtt – tájékoztatta lapunkat a Paksi Önkormányzat.

G. R.

Gyuricza Imréné Piszár Ilona 1933. január 20-án született Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében, Túrkevén (Fotó: M. Gy.)

Gyuricza Imréné Piszár Ilona 1933. január 20-án született Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében, Túrkevén. Az elemi iskolát az Endrőd melletti Nagylaposon végezte el. Tíz éves volt, amikor gazdálkodó szüleivel és három fiútestvérével Németkérre költöztek. Ilonka néni Gyapán kezdett el dolgozni az állami gazdaságban, ahol bekerült az irodára és adminisztrátorként könyvelt. 

Három évvel később váltott és kalauz lett a MÁVAUT autóbuszvállalat Szekszárd-Gerjen vonalán. A rövid kitérő után visszatért Németkérre a téeszhez, majd az 1970-es években a paksi konzervgyárba került árukiadónak, onnan vonult nyugállományba 1988-ban. 

Ilonka nénit Szabó Péter polgármester köszöntötte. (Fotó: M. Gy.)

Férjével, Gyuricza Imrével, aki másfél éve hunyt el 1957-ben kötöttek házasságot. Két gyermekük van, Zoltán autószerelő volt, majd az atomerőműből ment nyugdíjba, Ágnes a városi könyvtárban dolgozik. Ilonka néninek három unokája, valamint három dédunokája van és a mai napig abban a Kishegyi úti házban él, amelyet a tanácstól béreltek majd vettek meg egykor. 

Szabadidejében szívesen kötöget az unokáknak, dédunokáknak. Ha jó az idő, kertészkedik, tesz-vesz a ház körül, esténként tévézni szokott. A komolyabb betegségek elkerülték, de messzebbre már nem mozdul ki, mert a látása, hallása megromlott és már a csípője sem a régi. Gyermekei naponta látogatják. Idei kerek születésnapját a halászcsárdában ünnepeli meg a mostani hétvégén a család.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában