Videóüzenet

2023.01.07. 10:30

Potápi: folytatjuk a 2010-ben megkezdett nemzetegyesítést

A 2022-es év a nemzetpolitikában a cselekvő nemzet éve volt – mondta a közösségi oldalán megjelent videóüzenetében Potápi Árpád János.

Vizin B.

Potápi Árpád János mondott beszédet a felújított dombóvári evangélikus templom hálaadó istentiszteletén (illusztráció, Makovics K.)

A Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, a bonyhádi-dombóvári térség országgyűlési képviselője úgy fogalmazott: „az esztendőt a közös cselekvés határozta meg.” 2022 áprilisában – folytatta – a magyar nemzet újra együtt döntött a sorsáról. Az országgyűlési választásokon 318.083 külhoni magyar vett részt, akik közel 94 százalékban szavaztak a megkezdett munka folytatására. Ezúton is köszönjük a támogatásukat!

A járványhelyzet után a februárban kirobbant orosz-ukrán háborús konfliktus újabb kihívást jelent az egész magyar nemzet, különösen a kárpátaljai magyarok számára. A magyarság határon innen és túl összefogva segíti a kárpátaljai magyar közösséget. Stratégiai céljainkat nem adjuk fel. Ebben a nehéz helyzetben is mindent megteszünk a 2010-ben megkezdett nemzetegyesítés folytatásáért.

Már egymillió 150 ezer külhoni magyar vált magyar állampolgárrá, 5400 beruházást valósítottunk meg a külhonban. Továbbra is évi 300 ezer gyermek és fiatal anyanyelvi oktatásához járulunk hozzá. Biztosítjuk a külhoni magyar intézményrendszer folyamatos működését. A kultúra, az ifjúság, az egyházak, a sport és a gazdaság területén is egységes Kárpát-medencei térben, egységes nemzetben gondolkodunk.

– 2023-ban is folytatjuk a közös építkezést. Ahogy a Magyar Állandó Értekezlet zárónyilatkozatában is megfogalmaztuk: a magyar nemzet minden tagjának közös érdeke a mielőbbi béke. Bízunk abban, hogy a 2023-as esztendő elhozza a békét Európába – emelte ki videóüzenetében az államtitkár.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában