Négy táv közül választhatnak

2023.01.18. 16:20

Telt házat vonz a Bartina Teljesítménytúra

Minden táv betelt az idei, immár huszonnegyedik Bartina Teljesítménytúrán a megadott, január 17-i határidőig – tájékoztatta lapunkat Farkas Péter, a szervező Ifjúsági Unió Szekszárd Egyesület tagja.

Szeri Árpád

A tavalyi Bartina teljesítménytúra egyik állomása, pihenőhelye volt a Bati-keresztnél lévő kilátó

Fotó: Makovics Kornél

Ez azt jelenti, hogy elvileg a maximális létszám, tehát ezerötszáz nevező vághat neki január 21-én, szombaton a különböző etapoknak. A mezőny a megyeszékhelyen található, gyalog, kerékpárral, avagy helyi járatos busszal elérhető Gyűszű-birtoknál, a Sárköz utca 11-14. szám alatt gyülekezik és startol el. Ugyanitt lesz a cél is.

Mindenki az általa választott időpontban indulhat, figyelembe véve a megadott rajtidőket, a reggel 6 órától 10.30 óráig tartó idősávokat. A testmozgás és a természet kedvelői négy távon mérethetik meg magukat. A Bartina Light (9,3 kilométer, 335 méteres szintemelkedés), a Bartina 18 (18,5 kilométer, 516 méteres szintemelkedés), a Bartina 30 (31,4 kilométer, 737 méteres szintemelkedés) és a Bartina Maraton (42,6 kilométer, 1036 méteres szintemelkedés) lehetőséget biztosít a saját edzettségi és fizikai állapot szerinti választásra.

Szép tolnai tájakon vezetnek a Bartina teljesítménytúra idei útvonalai is
Fotós: Makovics Kornél

A szervezők arra is törekedtek, hogy a túrázók előtt menet közben feltáruljon a megyeszékhely térségének megannyi, kevésbé ismert szép területe is. Aki kimaradt, ám mindenképpen ott szeretne lenni a szombati kezdésen, annak még rendelkezésére áll egy úgynevezett Charity regisztrációs lehetőség. Ez jelenleg tizenöt helyet kínál az érdeklődők számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában