Farsang

2023.02.19. 16:11

Gyógyszer helyett inkább programokra áldoz sok szépkorú

Nem vagyunk öregek – hangzott el a Tolnai Vándorló Szépkorúak Baráti Körének szombati farsangi bálján.

S. K.

És tényleg: annyi energia, lelkesedés, fantázia és gyermeki jókedv, mint amit ezen a bulin érzékelni lehetett, elvétve tapasztalható.  
Mindez a jelmezes felvonuláson is jól látszott. A bő hetvenfős tagság kb. harmada öltött jelmezt. A maskarákat zenés, verses, „megkoreografált” produkciók keretében vonultatták fel. Megjelent mások mellett a jamaicai trombitás, dr. Bubó és csapata, a Mézga család és egy kilencven év körüli cigánylány is.

Az összejövetelen hivatalos témákra is sort kerítettek. Zsinka János az elmúlt év gazdag eseménykínálatáról adott számot, rámutatva, hogy gyógyszer helyett érdemesebb programokra költeni. A 2023-as tervekről Tóthné Pintér Julianna számolt be. A jelen levő Berta Zoltán alpolgármester is remélte: a vándorlók idei éve is sikeres lesz.

A jelmezes bemutató után még egy tojástaposással egybekötött, sárgalábú tolnaivá avatási szertartás is belefért, majd kezdődhetett a tánc.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában