Teol.hu videó

2023.02.26. 07:00

Nemcsak a közbiztonságért, a közjóért is tesznek (videó)

A Tolna Vármegyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége éves közgyűlését tartotta február 25-én szombaton, Dunaföldváron. A szervezet a közgyűlés keretében adta át jelképesen a több mint tizenötezer védőmaszkot és védőszemüveget a Tolna Vármegyei Balassa János Kórház részére.

Farkas Eszter

A vármegyei polgárőr szövetség közgyűlésén Zsikó Zoltán, a Tolna Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének Alelnöke, dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetségének (OPSZ) elnöke és Széles János megyei elnök adta át  adományozólevél formájában dr. Németh Csabának, a Balassa kórház főigazgatójának a szervezet által felajánlott több mint tizenötezer FFP2-es védőmaszkot és védőszemüveget.

Széles János elnök köszöntötte a vármegyei polgárőr szervezetek képviselőit a dunaföldvári közgyűlésen (Fotó: Mártonfai Dénes)

– A mai napon csak egy jelképes átadást tartunk, ugyanis szerdán már megtörtént az FFP2-es maszkok és védőszemüvegek eljuttatása a szekszárdi kórház részére – tájékoztatta lapunkat Széles János, majd hozzátette: bár a COVID járvány már annyira nem jelentős, sajnos a védőfelszerelésre ugyanúgy szüksége van a kórház dolgozóinak, hiszen jelenleg is tombol az influenza vírus.

Tolna vármegyében a települések száma 109, a bejegyzett polgárőr egyesületek 75 településen ügyelnek a lakosság biztonságára (egy-egy polgárőr egyesület több településen is jelen van, például Bátaszékhez öt, Nakhoz három település tartozik, de Sióagárd is több faluban végzi munkáját.

Dr. Túrós András és Széles János kitüntetéseket adott át a közgyűlésen. Kiemelkedő polgárőr tevékenységért a Polgárőr Érdemkereszt arany fokozatában részesül Bálint Péter, a Simontornyai Polgárőr Egyesület elnöke. A polgárőrség és a rendőrség közötti kiemelkedő munkájáért elismerésben részesült dr. Joó Endre rendőr alezredes, a paksi rendőrkapitányság munkatársa, aki odaadó, elkötelezett munkavégzése során hatékonyan segíti a polgárőrség munkáját. A hosszú éveken keresztül kifejtett, polgárőrséget segítő tevékenységéért oklevélben részesült, a rendőrség és polgárőrség közötti összekötő, Zsiga Péter őrnagy.

Az OPSZ-től laptopokat vehetett át az Értényi Polgárőr Egyesület és Nagy Zoltán, a Tolnai Járási Koordinátor, a Bogyiszlói Polgárőr Egyesület elnöke.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában