Teol.hu podcast

2023.02.12. 16:59

Petőfi szellemisége ma is tetten érhető

– Petőfi Sándor szellemisége a mai napig tetten érhető az intézmény mindennapjaiban, 2023-ban is jó példával jár elöl valamennyiünk számára – mondta Andorka Gábor, aki a Teol.hu podcast csatornájának legutóbbi vendége volt.

V. B.

Andorka Gábor, a bonyhádi Petőfi gimnázium igazgatója (Fotó: Vizin B.)

A bonyhádi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium igazgatója úgy fogalmazott: a kétszáz évvel ezelőtt született névadó kitűnése – adott esetben fiatalkori lázadása – éppúgy hozzátartozik a mai diákélethez, mint a közösségért érzett és tanúsított felelősségvállalása.

– Nekünk, pedagógusoknak az összhang megtalálására kell ösztönöznünk a fiatalokat, továbbá arra, hogy olyan tudással és tapasztalattal gazdagodjanak középiskolás éveik alatt, amelyre a jövőben pillérként építhetnek – fogalmazta meg Andorka Gábor, akit az intézmény mindennapjairól is kérdezett Vizin Balázs szerkesztő.

Mint mondta: a világjárvány után felüdülés volt újra gyerekzsivajt hallani a folyosókon és folytatni azt az eredményekben bővelkedő munkát, ami a közvetlen, személyes, jó tanár-diák kapcsolaton alapszik. Arra a kérdésre, hogy mi jelenti számára a mindennapi motivációt azt felelte: a diákok kiteljesedése a tanórákon, a sportban, a különböző versenyeken. És persze az is motiválja, hogy lépést tudjon tartani velük, valamint a digitalizáció térhódításával.

A beszélgetés elérhető a Teol.hu podcast csatornáján, az alábbi linkek valamelyikére kattintva.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában