Megnyitó

2023.02.18. 14:20

Tűzoltósággal bővült a Pannonia Bio dunaföldvári biofinomítója

Ünnepélyes keretek között avatta fel létesítményi tűzoltóságát a Pannonia Bio Zrt. A vállalat komoly fejlődésen ment keresztül az elmúlt években: termelő kapacitásban és komplexitásában is bővült a biofinomító. A fejlesztés, amely még magasabb szintre emeli az üzem és a környéken élők biztonságát, országos szinten is kiemelkedő.

TEOL

A február 16-án tartott megnyitón Pavel Kudriavtcev, a vállalat vezérigazgatója elmondta, az új tűzoltósággal egy három évvel ezelőtt elindított munkahelyi egészség és balesetvédelmi program újabb fontos mérföldkövéhez érkeztek meg. „A Pannonia Bio rendkívül gyors ütemben fejlődik, az elmúlt három évben hatalmasat ugrottunk előre és ez a jövőben sem lesz másképp. Azért, hogy a fejlődés fenntartható maradjon fontosnak tartjuk, hogy folyamatosan csökkenteni tudjuk a gyárban felmerülő kockázati tényezőket. Ahogy bővülünk dolgozó létszámban, feldolgozási kapacitásban, úgy kell egy lépéssel mindig előbbre lépnünk a balesetvédelem területén is.”

Beküldött kép.

A megnyitót egy kéthónapos tesztüzem előzte meg, az ezt megelőző időszakban 20-25 perces beavatkozási idővel kalkulálhatott a gyár vezetősége és a működést ellenőrző hatóság. Ez most 5 perc alá mérséklődött, ennyi idő alatt a gyár bármelyik pontján meg tudják kezdeni az oltást a gyár szakképzett tűzoltói – tette hozzá a vezérigazgató, aki aláhúzta, hogy a hatóság által előírt tűzoltóság létrehozása egybevágott a cég saját törekvéseivel is.

„Ha a Pannonia Bio-nál belevágjuk a fejszénket valamibe, akkor azt szeretjük a lehető legmagasabb szinten befejezni. Ezért biztosítottuk a legjobb eszközöket és körülményeket új kollégáinknak, de legalább ennyire fontos volt a projekt sikeresében a helyi katasztrófavédelem szakmai támogatásának” – zárta gondolatit Pavel Kudriavtcev.

Beküldött kép.

Dunaföldvár polgármestere, Horváth Zsolt elmondta, a Pannonia Bio több mint tízéves működése során számtalanszor bizonyította, hogy megbízható partnere a helyi önkormányzatnak. – „Városvezetőként felelősséggel tartozom a város lakóinak biztonságáért. Ez a mai fejlesztés tovább szolgálja a bizalmunkat, extra garanciát és megnyugvást nyújt arra, hogy felkészültek vagyunk és ha a szükség úgy kívánja segíteni tudunk egymásnak” – zárta gondolatait Dunaföldvár első embere.

Dr. Hábermayer Tamás, a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese kiemelte, egy ilyen nagyságú és komplexitású biofinomító biztonsága nem garantálható a hatóságok szoros együttműködése nélkül. „Ehhez a pannoniás tűzoltó kollégák segítsége is szükséges, a mai megnyitótól azt várjuk, hogy még a korábbinál is magasabb szintre léphet a kooperáció a két fél között. 

A cég folyamatosan fejlődik, ezért szükséges az, hogy olyan képzett tűzoltók dolgozzanak itt, akik a teljes gyár minden négyzetcentiméterét pontosan ismerik” – fűzte hozzá az ezredes, aki a Pannonia Bio az előkészítő munka során tanúsított hozzáállását is méltatta.

Beküldött kép.

A létesítmény az év minden napján, 24 órában működik és 15 új pozícióval bővítette az immár több mint 400 főt foglalkoztató üzemet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában