Hajdan

2023.03.29. 10:42

Elhunyt a tehetség

Hajdan című sorozatunkban ismét visszatekintünk a régmúlt idők érdekességeire, fontos eseményeire Tolna vármegyéből.

Sz. Á.

A bonyhádi Tavaszvárón a sióagárdi gyerekek is felléptek

Fotó: Bakó Jenő

25 ÉVE a Szekszárdon tartózkodó Orbán Viktor, a Fidesz-MPP elnöke nyilatkozott lapunknak. „– Bizakodóak vagyunk, nemcsak magunkat, hanem az ország állapotát tekintve is” – jelentette ki. „– A következő kormány ugyanis nem a körülmények foglya, hanem alakítója lesz.” Mint ismeretes, a sikeres választási eredmény után 1998-ban Orbán Viktor lett a miniszterelnök.

25 ÉVE elhunyt Ordas Iván. A lapunkban megjelent nekrológban ez olvasható róla: „Azt mondják, a tehetség nem tűri a béklyót, mindenképpen kitör, érvényesül. Ordas Iván is kiszabadult, átlépte az eléje emelt korlátokat, és belevetette magát előbb a vidéki lapok világába, aztán az országosakéba, s számos regénye, könyve révén nem érdemtelenül volt birtokosa az írói címnek.”

25 ÉVE „zsúfolt nézőtér előtt mutatkozott be a megye tizenöt gyermek tánccsoportja Bonyhádon. A Tavaszváró című találkozó meghozta a meleget, nemcsak odakint enyhült meg az idő, a hálás közönség is többnyire magas hőfokon fogadta a produkciókat.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában