Lakóházat alakítanak át

2023.03.24. 18:10

Felfedezték a fiatalok Bátát, szükség van az új bölcsődére

Az építkezéssel kapcsolatban Huszárné Lukács Rozália polgármester elmondta, az önkormányzat tulajdonában lévő régi épületet – mely korábban lakóház volt – lebontják, és ennek a helyére épül majd fel az új bölcsőde.

Mauthner Ilona

Az önkormányzat tulajdonában lévő régi épületet lebontják, és ennek a helyére épül majd fel az új bölcsőde. (Fotó: M. K.)

Mint beszámoltunk róla, pályázati forrásból, közel 379,6 millió forintból új bölcsőde épül Bátán. Az építkezéssel kapcsolatban Huszárné Lukács Rozália polgármester elmondta, az önkormányzat tulajdonában lévő régi épületet – mely korábban lakóház volt – lebontják, és ennek a helyére épül majd fel az új bölcsőde. A 300 négyzetméteres létesítményben minden az előírásoknak megfelelően készül majd el. 

Egyre több fiatal pár választja lakóhelyéül a települést, tavaly például húsz gyermek született és harminc háznak lett új gazdája. Van érdeklődés tehát a falu iránt, mondta a polgármester. 

Bölcsődéje ugyan van Bátának, de az egyben van az óvodával, vagyis az óvoda épületében lévő három szoba egyikében vannak a legkisebbek. Mivel nagyobb helyre van szüksége az óvodának is, így ha elkészül az új épület, akkor a bölcsisek „visszaadják” az óvodásoknak a harmadik szobát is.

A polgármester elmondta azt is, hogy szerencséjük van a lebontásra váró épülettel, mert két helyrajzi számon van nyilvántartva, így parkolót is tudnak itt kialakítani. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában