Rajzverseny

2023.03.20. 16:55

Illusztris költő verseit illusztrálták a versenyen

A Nagymányoki Közművelődési Központ is csatlakozott a Petőfi Sándor-emlékévhez egy versillusztrációs rajzpályázattal, melynek ünnepélyes eredményhirdetését március 17-én, pénteken tartották meg a „Mányoki Hétszínvirág” szakkör kiállításmegnyitóján.

Farkas Eszter

Nem volt könnyű helyzetben a zsűri - balról, jobbra: Steib Gáborné és Gálosné Barabás Aranka választotta ki a legszebb rajzokat (A szerző fotója)

A időpontválasztás oka az volt, hogy a szakkörösök készítették el a díjazottak ajándékait, az alkalomra szebbnél szebb könyvborítókat varrtak. A megnyitót és az átadót is óriási érdeklődés fogadta – tájékoztatta lapunkat Huckerné Linde Judit, a központ igazgatója, majd folytatta: A kiállításra érkezők is jó néven vették, hogy a megnyitó végén átadák az okleveleket és ajándékokat. Sok vidám gyermek egészítette így ki a többnyire felnőttekből álló közönséget.

A megnyitón Steib Gáborné, szakkörvezető mondott beszédet, melyben bemutatta alkotó tevékenységüket is.

A megnyitó során a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola növendékei működtek közre: Biró Dána, Molnár Tamara és Kóka Vivien fuvolázott, zongorán Herger Éva zenetanár kísérte őket. A gyermekek felkészítő tanára, Sulcné Cs. Farkas Katalin volt. A zsűri elmondása szerint – Gálosné Barabás Arankának és Steib Gábornénak – nem volt egyszerű kiválasztani a 155 alkotás közül a legjobbakat. 

– Igazi kihívást jelentett a szebbnél szebb kreációkról megmondani, hogy melyek legyenek a legjobbak, a legkiemelkedőbbek. Sok ismert és kevésbé ismert Petőfi Sándor vers elevenedett meg a beküldött alkotásokon, így a Nemzeti dal, az Anyám tyúkja, az Arany Lacinak, a Pille, pille pillangó és a Nap című vers is – tudtuk meg Gálosné Barabás Aranka rajztanártól.

Éppen ezért a legjobbakat nem is rangsorolták külön. 

– A legtöbb munka alsós és felsős kategóriában érkezett. Külön megtiszteltesés volt számunkra, hogy értelmi-, és halmozottan sérült fiataloktól, a Baranya Megyei Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége ellátottjaitól is érkeztek rajzok. Közülük két alkotást is díjazott a zsűri – emelte ki a központ igazgatója.

Az alsó tagozat helyezettjei: Farkas Leila, Nagy Éva és Hofmeister Szaffi.

Különdíjas: Hadikfalvi Glória.

A felső tagozat helyezettjei: Báter Anna, Berkecz Dorka és Künsztler Eliza.

További díjazottak: az óvodás korcsoportban Nagy Emília és Báter Csenge. A középiskolás korcsoportban Hoffmann Botond és Maluzsák Roberta. A felnőtt korcsoportban Wurst Laura, Vincze Nikolett és Tóth Lívia.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában