Dicenty Dezső Kertbarát Kör

2023.03.11. 17:00

Jól sikerült a kertbarátok metszési bemutatója

Bár zuhogó esővel indult a nap, a reggeli órákban még az is felmerült, hogy emiatt elmarad a Dicenty Dezső Kertbarát Kör szombatra tervezett metszési bemutatója.

Mauthner Ilona

A reggeli eső és erős szél ellenére, idén sem maradt el a metszési bemutató

Fotó: Denes Martonfai

Szerencsére amire a program elkezdődött, délelőtt 10 órára elállt az eső. Így Szekszárd határában, a Hosszúvölgyben Hencsik József kertbarát birtokán közel negyven kistermelő gyűlt össze. Ferenc Vilmos, a kertbarátkör elnöke elmondta, az elmúlt 45 évben még egyszer sem maradt el a metszési bemutató, hiszen a gazdálkodók hozzá vannak szokva a hűvösebb, csapadékosabb, szeles időjáráshoz is.

Először Kulcsár László bikali kertészmérnök mutatta be a metszést, őszibarack, szilva és sárgabarackfákon. A szakember megemlítette, hogy a tavalyi aszály nagyon megviselte a gyümölcsfákat, sok fa nem tudott kinevelni erős vesszőket, és ezt a metszésnél is figyelembe kell venniük a termelőknek. Ifjú Márkvárt János szekszárdi szőlész-borász pedig a szőlőmetszést mutatta be.

Ferenc Vilmos elmondta, a kertbarátok következő rendezvénye március 20-án lesz Szekszárdon, a Babits Mihály Kulturális Központban, dr. Füzi István agrár-szakmérnök lesz az előadó. Ugyanezen a napon pedig várják a kistermelők bormintáit is, ugyancsak a művelődési központban, reggel 8 és délután 5 óra között. A borverseny március 22-én lesz, az eredményhirdetés pedig április 13-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában