Fejlesztés

2023.03.26. 19:50

Két beruházást adtak át egy napon Nakon

A Magyar Falu Programnak (MFP) köszönhetően megvalósított beruházásokat adta át vasárnap délután Nakon Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, a térség országgyűlési képviselője és Rácz Róbert, a település polgármestere.

Vizin Balázs

Az Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér (IKSZT) épületében fűtéskorszerűsítés történt, emellett eszközöket is beszerezhettek a helyiek, összesen 18,2 millió forintból. A másik beruházás az ugyancsak a Fő utcában található (rendőrségi) szolgálati lakás felújítására irányult. Ennek részeként kicserélték a homlokzati nyílászárókat, hőszigetelték a falakat, megújult a padló és egyéb, kisebb munkálatokat is végeztek az épületen valamennyivel több mint 33 millió forintból. A két beruházás összértéke meghaladta az 51 millió forintot. 

A szerző felvétele.

– A kistelepüléseken élők jobb életminőségének elérése érdekében az utak, intézmények és szolgáltatások fejlesztése mellett a közösségi életük támogatására is szükség van. Ennek jegyében valósult meg a ma átadott két beruházás is – fogalmazott köszöntőjében Potápi Árpád János. 

A szerző felvétele.

A térség országgyűlési képviselője hozzátette, 2020-tól számítva 78,1 millió forint támogatás érkezett Nakra a program jóvoltából, amelyet jelentős eredménynek nevezett. Rácz Róbert a köszönet hangján szólt. A község vezetője hálás volt a magyar kormány segítségéért, egyúttal reményét fejezte ki, hogy továbbra is számíthatnak a vezetők támogatására. 

A szerző felvétele.

Az IKSZT épületében zajlott program zárásaként a Muravidékről érkezett Felsőlakosi Amatőr Színjátszókör előadását tekinthették meg a jelenlévők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában