Szűrővizsgálat

2023.03.29. 11:14

Köszönetet mondott a kórház az önkéntes beteglátogatóknak

Az önkéntes beteglátogatók önzetlen szolgálatát köszönte meg a Tolna Megyei Balassa János Kórház azzal az egészségügyi szűrővizsgálattal, melyen a Pécsi Egyházmegye Betegek Gyógyítója Kórházlelkészség szekszárdi önkéntesei vehettek részt március 23-án.

Mauthner Ilona

Képünk illusztráció

Forrás: Shutterstock

A szekszárdi plébánia épületében elvégzett felmérésen 19 önkéntes egészségi állapotát vizsgálták meg.

A Pécsi Egyházmegye önkéntes beteglátogatói a Betegek Gyógyítója Kórházlelkészséghez kapcsolódva tevékenykednek. A beteglátogatás szolgálat. A másik ember, az elesett, a gyenge, a rászoruló elfogadásáról, a rájuk való figyelésről szól, melyet az önkéntes beteglátogató önnön vállalt szolgálat keretében végez, adta hírül a Pécsi Egyházmegye honlapja. 

Úgy vesz részt beteg embertársa életében, ahogy a beteg igényli. Meghallgatja, ha beszélgetne, együtt imádkozik vele, ha imádkozna, közbenjár, ha a szentségek vételéhez járulna, de ellenérzés nélkül elfogadja a találkozás elutasítását is. Ezt a sok esetben emberpróbáló, önzetlen szolgálatot szerette volna viszonozni a kórház, melynek három munkatársa által elvégzett vizsgálatok alapján a beteglátogatók saját egészségügyi állapotukról kaptak visszajelzést, ezek mellett pedig hasznos életviteli tanácsadásban is részesültek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában