Felújítás

2023.03.05. 20:30

Megszépült a dunakömlődi üzlet környezete

Tovább szépül a dunakömlődi ÁFÉSZ áruház környezete.

Ábrahám-Gazsó Rita

Végre méltó környezet fogadja az ide érkezőket

Fotó: Molnár Gyula

A felújítási munkálatok ezúttal egyebek mellett egy zúzott köves parkoló kialakításával folytatódtak, amelyet csütörtökön adtak át.

Aki korábban Dunakömlődre látogatott a 6-os út felől vagy vásárolni érkezett az ÁFÉSZ áruházhoz, méltatlan körülmények fogadták itt néhány éve. Az üzlet környezete is alkalmatlan volt a parkolásra, ezért döntöttek a terület rendezéséről – mondta az átadón Szabó Péter polgármester.

Elindult egy folyamat, amelynek folyamán térkő burkolatot helyeztek le, a parkolás és az átmenő forgalom biztosítása céljából pedig kerékpártárolót, majd később kerékpáros pihenőt alakítottak itt ki a Lussonium felé tartók számára.

– Külföldről is érkeznek megtekinteni az Európa-szerte híres római kori maradványokat, ezért sem mindegy, hogy milyen környezet fogadja őket – hangsúlyozta a városvezető. A fejlesztés zárásaként most zúzott köves parkoló épült, az üveggyűjtő és a használt zsiradék gyűjtő konténerek alá térkő burkolat került, de megtörtént a környezet zöldfelületének rendezése is. Most már a dunakömlődiekhez méltó a környezet és a településre látogatók is elégedetten távozhatnak innen – vélekedett a polgármester.

Spiesz József, a nyolcas számú választókörzet önkormányzati képviselője jelezte, a mostani beruházás 3,3 millió forintból, a részönkormányzati keretből valósult meg, amely azért vált szükségessé, mert a területen nem volt semmilyen szilárd burkolat, esőzések idején a járművek pedig felhordták a sarat az új térkő burkolatra.

– A probléma ezzel megszűnt, a környezet esztétikusabbá vált, ezt pedig örömmel fogadták az itt élők – mondta a képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában