Fejlesztés

2023.03.28. 09:30

Megújult, korszerűbb lett a Biritói Közösségi Ház

Az évek során szakaszosan újul meg a Biritói Közösségi Ház épülete, amelyet egy régi műhelycsarnokból alakítottak ki. Településrészi közösségi terek fejlesztése pályázaton elnyert támogatásból, 16 millió forintos összegből az intézmény épületének újabb részeit sikerült korszerűsíteni, amely most zárult le.

Gazsó Rita

A beruházás keretében új padlóburkolatot kapott az intézmény, a korábbi linóleumot, egy új hidegburkolat váltotta fel. Emellett megújultak a mosdók, a teljes elektromos hálózat, emellett az izzókat is LED-esekre cserélték.

Fotó: Molnár Gyula

– A Paks településrészein lakók már megszokhatták, hogy az önkormányzat komoly figyelmet fordít az ott élők komfortérzetének növelésére. A mostani beruházás azonban amellett, hogy a komfortérzetet javítja, energiatakarékos is – hangsúlyozta Szabó Péter az épület műszaki átadásán. Paks polgármestere elmondta, a közösségi ház nagyon fontos szerepet játszik Biritón, sokan járnak ide a helyiek közül, kicsik és nagyobbak is, és bár a paksi településrészi közösségi házak közül jelenleg ez van a legjobb állapotban, amint lehetőségük lesz pályázati pénzekből szeretnék tovább fejleszteni, miként teszik ezt most a gyapai közösségi házzal is.

Benke Gábor a településrész önkormányzati képviselője elmondta, nagyon időszerű volt a közösségi ház felújítása, különösen a vizesblokké, amely több évtizede nem történt meg. – Innentől több évtizedig rendben lesz a közösségi ház ezen része, amelynek köszönhetően sokkal színvonalasabb körülmények között rendezhetjük meg a hagyományos Biritói Napokat – tette hozzá a képviselő, akitől megtudtuk, hogy a közösségi ház tekintélyes mennyiségű sporteszközzel rendelkezik, ezért sokan és gyakran járnak ide sportolni. Emellett egy könyvtáruk is van, valamint egy komoly konyha, ahol rendszeresen szerveznek főzőcskét. Ilyen például a Biritói Napon belül három-négy éve megrendezett Gulyás-bajnokság.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában