Hadisír

2023.03.14. 10:20

Rendbe tették a szabadságharc Szekszárdon nyugvó hőseinek sírjait

Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc Szekszárdon nyugvó hőseinek sírjait tették rendbe az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 8. Hadkiegészítő és Toborzó Iroda állományának tagjai.

Szeri Árpád

Ez a kegyeleti tevékenység része volt annak az Országos Karbantartási Programnak, melyet az MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság Területvédelmi Igazgatóság Társadalmi Kapcsolatok és Hadisírgondozó Osztálya valósított meg.   

Tisztelgés az újvárosi temetőben, Török Zsigmond 1848/49-es főhadnagy sírjánál. Fotó: Totterveich Kevin tizedes.

Két helyszínen összesen öt ismert 1848/49-es hadviseleti sírhelynél – az újvárosi temetőben Török Zsigmond főhadnagy, Hollós Alajos főhadnagy, Dora Mihály honvéd, míg az alsóvárosi temetőben Garay Antal főhadnagy és id. Debulay Antal sírjánál – zajlott le karbantartás. A felsorolt helyszíneken a 8. Hadkiegészítő és Toborzó Iroda állományának tagjai nemzeti színű szalagok elhelyezésével és mécsesek gyújtásával is kifejezték tiszteletüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában