Ülés

2023.03.15. 14:35

Támogatásokról és díjakról döntöttek Szekszárdon

Kérelmekről döntöttek a Szekszárdi Közgyűlés Gazdasági és Városfejlesztési Bizottságának Bomba Gábor elnök vezetésével megtartott ülésén kedden délelőtt.

Szepesi László

Kérelmekről döntöttek a szekszárdi ülésen (A szerző fotója)

Elsőként a Magyar Orvosi Kamara Tolna Vármegyei Területi Szervezetének kéréséről, amelyben a háziorvosi rendelők üzemi magas közüzemi díjai kifizetéséhez kértek támogatást. Ezzel kapcsolatban van egy, a közgyűlés által elfogadott, korábban kidolgozott támogatási rendszer, ennek alapján, kaphatnak a rendelők támogatást.

Viszont, mert a rezsiköltségek jelentős mértékben eltérőek, függően a rendelők állapotától, illetve attól is, hogy távfűtött lakóépületben vannak, vagy sem, úgy döntött a testület, a rendelők a fizetendő rezsiköltség arányában kapjanak támogatást.

Az Esőmanók Egyesület két támogatási kérelmet is beadott. Kérték, hogy a Babits Kulturális Központban is tartott rendezvényükért ne kelljen bérleti díjat, illetve, hogy jótékonysági futásukhoz a Garay téren felállítandó színpad és rajt-cél kapu miatt közterület használati díjat fizetni.

A döntés szerint a Babitsnak minimális összeget kell, a közterület használatért pedig nem is kell fizetniük. Ugyancsak elengedték a közterület használati díj megfizetését egy időnként virágot áruló nyugdíjasnak, s felére csökkentették ezt a díjat egy ideiglenesen működő vegyesboltnak. 

Határoztak arról is, hogy a március 30-án, Babits Kulturális Központban megtartandó borverseny harminc résztvevőjének aznap nem kell parkolási díjat fizetni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában