Mustra

2023.04.10. 13:00

Egyre jobbak a kömlődi borok (GALÉRIA)

Hagyományos tavaszi borversenyét tartotta meg a Dunakömlődi Lussonium Borbarátok Egyesület a présházsoron pénteken.

Ábrahám-Gazsó Rita

Fehérborból 38, vörösborból 39, rozéborból 20, sillerborból hat, gyümölcsborból pedig hét került a bírálók elé.

Fotó: Molnár Gyula

A 26. alkalommal megrendezett mustrán a helyi borokon kívül Bölcskéről, Madocsáról és Soltról is érkeztek minták. Az eseményen 110 tételt bíráltak el a hagyományos húszpontos rendszerben, az értékelés során fontos szempont volt a bor színe, íze, illetve a bukéja is – mondta Hanuszka Sándor, a Dunakömlődi Lussonium Borbarátok Egyesület tagja a TelePaksnak. Hozzátette, fehérborból 38, vörösborból 39, rozéborból 20, sillerborból hat, gyümölcsborból pedig hét került a bírálók elé.

Rafael László, az egyesület újonnan megválasztott elnöke arról számolt be, hogy elégedett az idei nedűkkel. A verseny fővédnöki tisztét Süli János töltötte be. A térség országgyűlési képviselője elmondta, az a tapasztalata, hogy egyre jobbak a paksi és a dunakömlődi borok is. A versenyen 20 arany, 54 ezüst és 21 bronz minősítés született, valamint két oklevelet adtak ki. A legjobb termelő díjat Fehér József dunakömlődi és Balogh Ákos paksi borász kapta.

Nemrégiben rendezték meg a Szekszárdi Borvidéki Borversenyt, amire idén rekordszámú nevezés érkezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában