Pályázat

2023.04.20. 13:29

Félmilliárd forintból fejleszti szekszárdi gyakorlóiskoláját a PTE

A Semmelweis Egyetem a Pécsi Tudományegyetemmel (PTE) közösen nyert el egymilliárd forintot gyakorlóiskolák infrastrukturális fejlesztésére.

TEOL

PTE Illyés Gyula Gyakorló Általános Iskola (Beküldött fotó)

Közleményükben azt írták: a Pécsi Tudományegyetemmel (PTE) közösen nyertek el egymilliárd forintot gyakorlóiskolák infrastrukturális fejlesztésére egy állami pályázaton – idézi az MTI. A pénzt fele-fele részben használhatja fel a két intézmény: a PTE a Szekszárdon működő gyakorlóiskolájára, az SE pedig a budapesti Pető András Gyakorló Iskolára fordítja a ráeső összeget.

A beruházás részeként a fővárosi gyakorlóiskolában megújulnak tantermek, a folyosók, a közös helyiségek, valamint új bútorokat és új - egyebek mellett mozgássérültek számára használatos, erőnlétet fejlesztő - eszközöket szereznek be.

A közlemény szerint a fejlesztés eredményeként az iskola versenyképessége javul, a pedagógusok régióban tartása eredményesebbé válik.

A PTE korábban közölte az MTI-vel, hogy az intézményhez tartozó szekszárdi Illyés Gyula Gyakorló Általános Iskola őszig teljes körű belső felújításon esik át, ott is új eszközöket szereznek be, valamint modernizálják az épülethez tartozó sport- és játszóudvart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában