Stabil alapokra építenek

2023.04.08. 08:54

Együttműködési megállapodást írt alá a Dunaújvárosi Egyetem és a TMSZC

Szakok közti átjárhatóságról és felvételi többletpontokról is megállapodott az egyetem a Tolna Megyei Szakképzési Centrummal – írta meg a Duol.hu.

Molnár Emese

Dr. habil Balázs László oktatási rektorhelyettes és Csapó Gábor igazgató (Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő)

Csütörtökön a Dunaújvárosi Egyetem oktatási rektorhelyettese, dr. Balázs László és felsőoktatási igazgatója, Lászlóné Kenyeres Krisztina egy Tolna vármegyei delegációt fogadott. Ismerős arcot üdvözölhettünk a vendégek oldaláról, Csapó Gábort, aki korábban a Dunaújvárosi Szakképzési Centrumot vezette, most pedig a Tolna Megyei Szakképzési Centrum igazgatójaként érkezett, hogy együttműködési megállapodást kössön a felsőoktatási intézménnyel. 

Mint azt dr. Balázs László vázolta, a 2020-as szakképzési törvény egy innovatív, a felsőoktatás irányába mutató rendszer kialakítását tette lehetővé. Ennek során a szakképző intézmények és az egyetemek például olyan kölcsönös megállapodásokat köthetnek, amelyek előnyt jelentenek a fiataloknak a felsőoktatási intézménybe való bekerülésüknél (hiszen az egyetemek már saját hatáskörben dönthetnek a felvételi követelményekről), de a szakmai gyakorlatok, a laborok, a duális és ipari partnerek is fontos elemei lehetnek az ilyen, egymás számára is hasznos együttműködéseknek. 

Balázs László elmondta, az egyetem és a Tolna Megyei Szakképzési Centrum közti kapcsolat nem mostanra datálódik, már hónapokkal ezelőtt megkezdték a közös munkát: először olyan együttműködési pontokat kívántak keresni, amelyek mind a centrum diákjai, mind az egyetem hallgatói számára is hasznosak. A rektorhelyettes megjegyezte, a Bánki Donát technikummal már sikerült ilyen szinergiát megteremteni, példaként említve az okleveles technikusképzéseket, amelyek átjárhatóságot biztosítanak az adott szakok területén. 

Az együttműködési megállapodásról bővebben a linkre kattintva olvashat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában