Ötvenöt éve ötvenegyen végeztek

2023.04.18. 11:03

Öreg diákok találkoztak a palánki iskolában

Ötvenöt éve ötvenegyen végeztek a palánki Csapó Dániel Mezőgazdasági Technikumban, akkor még így hívták az intézményt.

Mauthner Ilona

Tizenöt volt csapós diák, ötvenöt éve végeztek az akkori technikumban (Beküldött kép)

Az akkori végzős diákokból huszonnégyen találkoztak egymással régi iskolájukban a múlt hét végén, számolt be az eseményről Bognár Ferenc, aki többször is szerepelt már portálunkon, hiszen a mai napig gazdálkodik a család Rudolfmajori birtokán.

– Sajnos a volt diáktársak közül már huszonheten elhunytak, kilencen pedig betegség vagy más gond miatt nem tudtak eljönni, mondta Bognár Ferenc. Akik viszont eljöttek – többségüket a házastársa is elkísérte –, azok közül mindenki nagyon jól érezte magát.

Mindenki nagyon jól érezte magát. (Beküldött kép)

A kis csapat délelőtt 10 órakor találkozott egymással a volt alma máterükben, ahol este 8 óráig beszélgettek egymással. Az intézmény igazgatóhelyettese, Lukácsovics Ivett mutatta be az azóta megújult, megváltozott intézményt. 

A volt diákok növénytermesztő szakon végeztek, és néhányuk kivételével, mindnyájan a szakmájukat gyakorolták egészen nyugdíjig. Bognár Ferenc elmondta, eddig öt évente találkoztak egymással, de most úgy döntöttek – már az életkorukra való tekintettel is –, hogy évente lesz találkozó.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában